AVTOMATSKI PREGLED IZDELKOV

Prednosti avtomatskega pregleda izdelkov.

Razvijamo celovite rešitve na področju avtomatizacije, meritev in strojnega vida.

Naša glavna usmeritev je industrija visokoserijske proizvodnje gumijastih izdelkov (predvsem tesnil), kjer se zahteva hiter avtomatiziran pregled kvalitete (vizualni pregled s strojnim vidom in funkcijski test).

Ukvarjamo se z integracijo naših po meri narejenih rešitev na obstoječo proizvodno linijo in izdelavo celotne rešitve na ključ.

Vabimo vas k ogledu nekaterih naših dosedanjih referenc.

STROJNI VID

Smo neodvisni integrator strojnega vida, kar nam omogoča, da za vsak projekt izberemo najboljši pristop in izdelamo rešitev po meri naročnika.

Primeri strojnega vida.

Strojni vid (angl. "Machine Vision") združuje analitično obdelavo slik z avtomatskim preverjanjem in manipulacijo izdelkov, regulacijo proizvodnih procesov ali vodenjem industrijskih robotov. Deluje zanesljivo in natančno, s ponovljimi rezultati. S tehnologijo strojnega vida si visoko tehnološka podjetja zagotovijo, da do njihovega končnega kupca pridejo samo skladni izdelki s čimer povečajo svojo konkurenčno prednost in zmanjšajo stroške zaradi reklamacij.

Najbolj dostopen in enostaven pristop do strojnega vida so t.i. pametne kamere. Omogočajo hitro implementacijo ter enostavno programiranje preko grafičnega vmesnika, vendar je njihova glavna slabost omejena procesorska moč, ki občutno podaljša čas obdelave slike - zaradi tega so primerne za bolj enostavne sisteme strojnega vida. Najboljše in najhitrejše delovanje se doseže s po meri narejenim sistemom strojnega vida, kjer obdelava slike poteka na industrijskem računalniku v namensko razviti aplikaciji.

Prednosti po meri narejene rešitve sistema strojnega vida.

Strojni vid ima zelo dobro ponovljivost in omogoča merjenje objektov v velikosti nekaj nanometrov ter območja valovnih dolžin svetlobe izven človeškega vidnega spektra (npr. IR ali UV). Hitro odkrije geometrijska ali površinska odstopanja, prisotnost ali odsotnost delov, tesnost, prileganje, itd. Za vsak projekt razvijemo namenski algoritem za obdelavo slik, s čimer lahko dosežemo zelo kompleksne analize slik in zelo hitro delovanje.

MERITVE IN ANALIZA PODATKOV

Napredna analiza podatkov po meri naročnika.

S programskim paketom LabVIEW izdelamo merilne aplikacije s po meri prilagojenim uporabniškim vmesnikom ter možnostjo sprotne matematične in/ali statistične analize podatkov.

Pri skoraj vseh sistemih strojnega vida so meje med skladnim in neskladnim izdelkom "prekrivajo" in jo je težko ročno določiti tako, da bo veljala za celo serijo izdelkov. S statistično analizo, vzorčenjem ter obdelavo podatkov v sprotnem realnem času pa lahko meje dinamično prilagajamo trenutnim razmeram in željam naročnika.

LabVIEW PROGRAMIRANJE

Specializirani smo za programiranje v programske okolju LabVIEW in merilno opremo National Instruments. Prilagodljivost LabVIEW nam omogoča, da na željo naročnika uporabimo drugo/obstoječo merilno opremo.

Merilna oprema National Instruments.